Stalen binnendeuren

Stalen binnendeuren voor een unieke look

 

Als u het beste uit uw interieur wilt halen, dan is kiezen voor de juiste binnendeuren een onmisbare stap. Steeds vaker kiest men voor staal als basismateriaal voor de binnendeuren en dat heeft verscheidene redenen.

De voordelen van stalen deuren reiken ver – maar als u vertrouwt op de service en het aanbod van een professional, dan geniet u ook nog eens van extra voordelen en mogelijkheden. Welke stalen binnendeuren zijn er en wat zijn de mogelijke uitbreidingen op het vlak van uitstraling en afwerking? In het volgende overzicht krijgt u wat meer informatie!

Alles over professionele stalen binnendeuren

Een stalen binnendeur is duurzaam, oogt strak en modern en is daarbij erg veilig. Hieronder vindt u enkele belangrijke factoren waar u tijdens de zoektocht naar de beste stalen deuren rekening mee moet houden!

1. Uw woonstijl in de verf zetten

Eerst en vooral heeft u heel wat keuze op het vlak van stijl. Wilt u een deur met moderne deurklink of juist een klassiek model? Heeft u liever deuren die modern en strak ogen of wilt u er juist een industriële look mee verkrijgen? Alles is mogelijk als u beroep doet op de service van een professional!

2. Het type deur kiezen

Vervolgens is het ook belangrijk dat u het type deur kiest dat u wilt. Er bestaan over het algemeen drie mogelijkheden op het vlak van werking: een deur met scharnieren, een taatsdeur of een schuifdeur. Alledrie hebben ze hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Bekijk onze digitale brochure voor meer informatie over onze stalen binnendeuren.

3. Verlichting op de deur

Als u kiest voor een stalen deur, dan kunt u daarbij ook kiezen voor extra verlichting. Wilt u lampen aan de bovenzijde van de deur? Of heeft u liever lampen aan de zijkanten voor een optimale verlichting? Alles kan bij een speciaalzaak.

4. Enkele of dubbele deuren

Afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw woning of bedrijf kunt u ook kiezen voor een enkele of een dubbele deur. Een enkele deur neemt natuurlijk minder ruimte in en kost minder. De voordelen van een dubbele deur is dan weer dat er meer doorgangsruimte is.

5. De indeling van de deur

Als het gaat om de uitstraling van de deur, kunt u ook kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Zo is een deur met twee vlakken een mogelijkheid maar ook meerdere vlakken kunnen natuurlijk. Goed om te weten is dat alles kan als u werk op maat laat doen!

Wilt u een afspraak om onze stalen binnendeuren zelf te zien?

[ult_buttons btn_title=”Contact opnemen” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.stijl-deuren.nl%2Fcontact%2F|title:Contact|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-right” btn_size=”ubtn-large” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#a36e41″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left”]

6. Het soort glas

U kunt bij de bouw van uw stalen deur helemaal zelf het type glas kiezen. De standaard glassoort bij stalen deuren is 3.3.1 transparant en beveiligend glas. Het aanbod aan mogelijkheden is echter uitgebreid. Heeft u liever geen glas? Dan kunt u de vlakken van de deur natuurlijk ook met staal laten dichten.

7. De handgrepen van de deur

Zonder klink is een deur geen deur. Elk soort deur op het vlak van stijl of functie vereist een ander type klink. Als u de deur gemakkelijk wilt kunnen sluiten of optimaal beveiligen, dan is het de moeite waard om voor een professionele klink te kiezen!

8. De kleur van de deur

Ten slotte is er heel wat keuze qua kleur. De standaard gebruikte kleur is zwart (RAL 9005), maar ook grijsbruin en antraciet worden vaak gebruikt. Het voordeel van een professionele service is echter dat u uw stalen binnendeuren in eender welke kleur kunt laten spuiten.

Direct een afspraak maken? U kunt ons bellen op 088 35 25 080 om direct een afspraak te maken.

[ult_buttons btn_title=”Bel ons” btn_link=”url:tel%3A0883525080|title:Bel%20ons|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-right” btn_size=”ubtn-large” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#a36e41″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left”]

Een nieuwe look voor uw interieur? Kies voor stalen binnendeuren

Gaat u binnenkort uw interieur een nieuwe look and feel geven? Bent u al hard op zoek naar inspiratie en leuke ideeën om uw huis echt een andere uitstraling te geven? Denk dan eens verder dan een likje verf en aanpassing van de accessoires. Met stalen binnendeuren van Stijl-deuren.nl creëert u gelijk een hele andere woning.

Naast dat de stalen binnendeur zorgt voor een nieuwe uitstraling, heeft het nog veel meer voordelen. Zo creëert u met deze binnendeur in staal look ook gelijk meer ruimte en licht. Heeft u nu, net als zoveel andere mensen, een normale opdekdeur? Dan weet u uit ervaring dat dit vaak zorgt voor donkere hoeken in het huis. Er komt geen licht binnen en de normale opdekdeur zorgt ook voor een minder ruimtelijk effect. Wanneer u de opdekdeur omruilt voor bijvoorbeeld een stalen opdekdeur met glas, ontdekt u dat de donkere ruimte ineens veel meer licht binnenlaat.

Een veel gehoorde opmerking in onze showroom is dat mensen vaak denken dat door het gebruik van glas de ruimte altijd strak opgeruimd moet zijn. Op sommige plekken is dit lastig. Denk hierbij aan de hal van een woning. Hier worden jassen opgehangen en wanneer u met meerdere mensen bent in huis, dan kan de kapstok behoorlijk vol hangen. Als u dan gebruik maakt van een stalen binnendeur met glas dan kan dit ook rommelig ogen. Het voordeel van een stalen opdekdeur met glas is dat u er ook voor kunt kiezen om ander glas te gebruiken. Normaal worden de stalen binnendeuren geleverd met 3.3.1 transparant veiligheidsglas, maar u kunt er ook voor kiezen om ander glas te gebruiken waardoor u nog steeds het voordeel heeft van de lichtinval, maar u zich niet hoeft te ergeren aan een eventuele rommelige hal.

Stalen binnendeuren passen overal

De stalen binnendeuren worden vaak in de kleur zwart geleverd. Hierdoor hebben we vaak een beeld waar de stalen binnendeur het beste past: in een industriële look of bij een strak en moderne inrichting. Wist u dat de binnendeur met staal look ook heel goed kan matchen bij andere inrichtingen? Wat dacht u bijvoorbeeld van een landelijke inrichting? Het is misschien niet het eerste wat in u opkomt, maar door het ruimtelijke effect van de deur past het ook goed in deze inrichting. Wanneer u liever geen zwarte stalen binnendeur heeft, kunt u ook kiezen voor een andere kleur zoals wit.

Het fijne aan de stalen binnendeur is de ruimte die het creëert. Door het gebruik van glas komt er meer licht binnen en oogt de ruimte direct een stuk ruimer en lichter. Houdt u ook van ruimtelijke en lichte woon- of slaapomgeving? Dan kunt u het beste kiezen voor de binnendeur met staal look.

Voor veel mensen is een deur simpelweg gewoon een deur totdat ze zien wat het voor een verschil kan maken in het interieur. Een goede tip wanneer u binnenkort u interieur aan gaat pakken: vergeet niet ook de deuren mee te nemen in de nieuwe sfeer!

Enorm veel keuzes

Kiest u voor een stalen binnendeur dan is de keuze enorm. Zo kunt u kiezen uit:

 • Stalen ensuite deuren
 • Dubbele stalen deuren
 • Enkele stalen deuren
 • Stalen opdekdeuren met glas
 • Stalen schuifdeuren
 • Stalen tussendeur

U leest het al, de keuze voor een stalen deur is niet zomaar gemaakt. Een aantal zaken zijn belangrijk om van tevoren te bekijken zodat u tot een juiste en passende beslissing kunt komen. Belangrijk om over na te denken:

 • Voor welke ruimtes wil ik graag stalen binnendeuren?
 • Wat is het budget dat ik heb voor de aanschaf van stalen opdekdeuren?
 • Wil ik een standaarddeur of kies ik voor een stalen binnendeur op maat?
 • Hoe groot is de ruimte waar de stalen deur geplaatst dient te worden? He ik hier genoeg aan een enkele deur of moet de keuze worden beperkt tot een dubbele stalen binnendeur?
 • Wil ik de stalendeur bevestigd hebben met standaardscharnieren of wilt u dat de deur op een andere manier open- en dichtdraait? Dan is een taatsdeur dé deur waar u naar op zoek bent.

Er zijn heel veel mogelijkheden voor het plaatsen van een stalen binnendeur, afhankelijk van uw wensen, budget en ruimte is er altijd een passende mogelijkheid om uw interieur te voorzien van deze prachtige eyecatcher.

Een stalen deur op maat is een goede optie wanneer uw woning afwijkende maten heeft of wanneer u de deur op een andere manier gebruikt dan de standaard deur. Wilt u bijvoorbeeld graag de deur midden in de ruimte plaatsen om een mooie afscheiding te krijgen tussen twee ruimtes? Dan is een stalen deur op maat een aanrader. U kunt hiervoor zelf de maten kiezen, maar we gaan nog een stapje verder. De stalen deur op maat kunt u zelf helemaal samenstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld de vlakken met glas zelf aanpassen. Vaak worden de standaard deuren met 3 vakken geleverd voorzien van 3.3.1. veiligheidsglas. Heeft u een ander idee om zelf een ontwerp hoe u deze vlakken liever ziet? Geef dit aan ons door en we kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

De stalen binnendeur moet natuurlijk compleet naar wens zijn. U kunt zelf kiezen uit een aantal opties:

 • De manier van open maken: kiest u voor een standaard stalen opdekdeur met scharnieren of kiest u voor de eerder beschreven taatsdeur?
 • Hoe groot is het kozijn of de sparing waar de deur in komt? Afhankelijk van deze afmetingen kunt u kiezen voor een enkele of dubbele deur, bijvoorbeeld de stalen ensuite deuren?
 • Wilt u enkel de deur vervangen of kiest u ook gelijk voor stalen raam- en deurkozijnen?
 • Welk glas wilt u graag terugzien in uw deur? Kiest u voor het standaard veiligheidsglas of gaat u liever voor iets heel anders?
 • Ontwerpt u uw eigen deur zodat deze helemaal past binnen uw interieur of laat u onze vakmensen voor een passende stalen binnendeur uitkiezen?
 • Heeft u al nagedacht over de kleur? Gaat u voor een zwarte stalen binnendeur of is er een andere kleur die beter binnen uw interieur past?
 • Een prachtige stalendeur is pas af als er ook op de kleinste details is gelet: denk daarom ook alvast na over de handgrepen die u graag op uw stalen binnendeur wilt hebben.

Kom onze deuren bekijken in de showroom

Wij begrijpen dat het lastig is om een keuze te maken zonder dat u een voorbeeld heeft kunnen bekijken. U bent daarom van harte welkom in onze showroom, waar u met eigen ogen het verschil kunt zien in het aanbod van onze stalen binnendeuren. Op deze manier kunt u alles op uw gemak bekijken en waar nodig ontvangt u van ons een passend advies. Dit biedt u ook gelijk de gelegenheid om de deur helemaal naar smaak samen te stellen.

Bij Stijl-deuren.nl vindt u de beste stalen binnendeuren voor een prachtig interieur. Of u nu de inrichting van uw woning stijlvoller wilt maken of op zoek bent naar en kwalitatieve stalen deur voor uw bedrijf, stalen binnendeuren zijn de oplossing. Ontdek de vele mogelijkheden bij uw specialist! Onze showroom is enkel te bezoeken op afspraak, wij maken namelijk graag tijd voor u vrij zodat u met een goed en passend advies een juiste keuze kunt maken. Onze showroom bevindt zich in Weurt, 6 kilometer vanaf Nijmegen.

[ult_buttons btn_title=”Bel ons direct” btn_link=”url:tel%3A0883525080|title:Bel%20ons|target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-large” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#a36e41″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” notification=””]